Q?

Miért fontos az információvédelem?

A.

Bizonyos cégek egy fillért nem költöttek fejlesztésre termékeik ezáltal jelentősen olcsóbban voltak elérhetőek.
A konkurencia harcban nem az a fél nyer aki több pénzzel indul neki a fejlesztéseknek hanem az aki az elért eredményeket megfelelőképpen
meg is tudja védeni.
Mindez döntő fontosságúvá vált napjainkban,a Rent-a-Hacker.hu elsőként kinált valós Etikus Hacking-et Magyarországon.

Q?

Mit takar a Social Engineering?

A.

A Social Engineering a támadások azon formája melyben az áldozatot félrevezetve a rosszindulatú támadó nem-kívánt információhoz jut.

Q?

Facebook hack?

A.

Nem foglalkozunk olyan kérdésekkel melyek immorálisak.
A Rent-a-hacker csakis kizárólag legális etikus hacking-re való kérésekkel foglalkozik bármely nem legitim kérést a megfelelő hivatal felé továbbítunk.

Q?

Ha egy Hacker tudja az e-mail címemet akkor már veszélyben vagyok?

A.

Nem nincs "veszélyben" azonban számos támadásvariáció van,-mely figyelmetlenségre és óvatlanságra alapszik.-

Q?

Az SSL tanúsítvány már megbízható oldalt jelent?

A.

Az SSL tanúsítvány csak azt jelenti ,hogy az adott HTTP(böngésző és server közötti) kapcsolat megfelelően titkosítva van,eképpen köztes fél amennyiben a kommunikációba be tud ékelődni (MIM, Man in the Middle) nem jut értelmezhető információhoz,valamint azt is jelenti,hogy a kiszolgáló server nem fogad el már ismert visszafejthető titkosító algoritmust.Amennyiben a támadó már mint beékelődött köztes fél megpróbálná magát a kapcsolatot egy gyenge már ismert hibájú titkosítási algoritmuson keresztül vezetni a server elutasítaná mert gyenge algoritmust "cypher"-t nem fogad el.
Mindezeken kívül azonban sem az adatbázisban esetleg tárolt adatokra sem magára az alkalmazásra nézve semmilyen biztonsági követelményre nem takar.
Hiába van SSL tanúsítvány ha magának az alkalmazásnak vagy szerver oldali hibája van ,- (SQL Injection) vagy pedig magában az alkalmazásban olyan hiba mely mind a felhasználóra mind az oldal tulajdonosára nézve informatikai hibát,konkrétan veszélyt jelent.

Q?

Mennyi időt vesz igénybe ?

A.

 • Ethical Hacking átlagos hálózat esetén 21 munkanap.
 • Web-Audit átlagos kiterjedésú weboldal 20 munkanap
 • Mobil alkalmazás biztonsági teszt 14 munkanap.
 • Wireless (WiFi) Audit 14 munkanap
 • Q?

  A tűzfal és vírusirtó együttes alkalmazása megvéd a támadásoktól?

  A.

  Nem, nem védi meg.
  A vírusirtó nem ellenőrzi azokat a hivatkozásokat amikre Ön kattint,-óvatlansága folytán pedig olyan weboldalra tévedhet mely látszólag ismert ugyan ,de valójában egy klónja/másolata egy ismert oldalnak,melyet meglátva önként figyelmetlenségből beírhatja a belépési azonosítókat.- Mivel a klónozott weboldal azonnal redirektálja a valós oldalra így önnek fel sem tünt ,hogy jelszavait már ellopták.A tény ,hogy sikertelenül próbált belépni vállalatának -email rendszerébe avagy bármely más oldalra pedig hamar feledésbe merül..